ACT English Practice Test - 10 online test quiz prep
This test is prepared for the English 1 lesson of the ACT exam. In this English Practice Test - 10 online test belonging to the English 1 lesson, a total of 15 questions were asked. English Practice Test - 10 online test, which was added for the first time in 2021-04-26 09:16:36, was updated in 2021-04-26 09:16:36. 1 people voted for the physics 1 test and received an average of 5. ACT practice test 2020
The following passage is used for the next 15 questions.
DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered (Qx). The question will present alternatives for the underlined part. In most cases. you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro, Brazil is a fantastic place to visit. It’s alarming(Q1) that Rio is called the “Wonderful City.” Beaches, mountains, and forests await its visitors, who can tour for days and still not experience everything the city has to offer. When I visit, I always have a great time with my boyfriend.(Q2) At the end of a busy day exploring nature, gloomy(Q3) travelers can unwind at one of the beachfront hotspots for coconut water and live samba music.
Rio’s most famed attractions are Sugarloaf Mountain and Christ the Redeemer statue. However,(Q4) these destinations welcome over 2.8 million international tourists each year. Sugarloaf Mountain is located in the city’s south zone right near to the vast Atlantic Ocean.(Q5) Its peak is at 1300 feet, and accessible by two cable cars that take less than five minutes to arrive. Visitors enjoy 360-degree panoramic views of Rio, and can shop or dine at several locations on the mountain.
(1) Christ the Redeemer stands on the Corcovado Mountain, recently named one of the new seven wonders of the world. (2) With arms outstretched, the concrete Christ was built between 1922 and 1931, to resemble embracing the people of Rio. (3) Millions of tourists recreate the attraction by taking photos on its pedestal with their own arms outstretched. (4) The statue’s pedestal is over 26 feet high, while the statue itself is nearly 100 feet high.(Q6)
There are so many amazing sites to see!(Q7) Fort Copacabana is a military base and history museum that sits at the south end of Copacabana beach and divides the neighborhood from Ipanema. Visitors explored(Q8) galleries filled with original military memorabilia from the late nineteenth and early twentieth centuries. There are also exhibits featuring indigenous artwork from some of Brazil’s 2000 native tribes. These relics are important for Brazilian history, and tourists are nevertheless blown away(Q9) at their historical significance.
Another great place to visit, and for learning about Brazilian history(Q10) is the Botanical Gardens, built in 1808 by King John VI of Portugal. Children especially enjoy this 346-acre park, which is home to 6500 species of plants and trees and 140 species of birds. Kid-friendly areas are designated for picnics and games, and monkeys that roam the grounds often entertain children by swinging from tree to tree or rummaging for leftover food in the park’s trash bins.(Q11)
After a busy day of sightseeing Rio’s natural settings, because(Q12) tourists sit at beachfront drink stands and enjoy coconut water sipped from the fruit. Local musicians wander the sands playing Brazilian samba music each night. The sounds of tamborims, surdos, and agogos delight visitors, who, dance(Q13) all night long to the sounds(Q14) under the Copacabana moonlight.
Read the passage and answer question (Q1)
It’s no wonder
Its not all that alarming, really
It’s a surprise
B is the correct answer because of appropriate word choice. Although C is grammatically correct, B is more accurate in the context of this sentence. A and D are incorrect because they are not accurate in meaning.
Read the passage and answer question (Q2)
Couples always have a great time when visiting Brazil.
When I visit, my boyfriend and I always have a great time.
OMIT the underlined portion.
D is the correct answer because of irrelevance. This passage is about the tourist attractions in Rio de Janeiro, and although grammatically correct, the sentence does not contribute to the purpose of this passage.
Read the passage and answer question (Q3)
B is the correct answer because of appropriate word choice. Travelers can unwind after a busy day. Therefore, the most appropriate word choice is “tired.”
Read the passage and answer question (Q4)
D is the correct answer because of transitions. However is a transition word that established contrast. B is a transition word that introduces an example. C is a transition word that adds to the previous statement. D is the correct transition because it provides emphasis.
Read the passage and answer question (Q5)
near the Atlantic Ocean
close to the vast Atlantic Ocean
at the heart of the Atlantic Ocean
B is the correct answer because of wordiness. Style questions on the ACT will test on sentences that are grammatically correct, but are needlessly wordy. A and C are incorrect because of wordiness. D is incorrect because it changes the meaning of the sentence.
Read the passage and answer question (Q6)
Sentence 4 (in paragraph 3) should be
placed where it is now
placed at the beginning of the paragraph.
placed after sentence 1
C is the correct answer because of ordering sentences. A is incorrect because the sentence is out of place. B is incorrect because the sentence does not introduce Christ the Redeemer, but rather describes the attraction. D is incorrect because the sentence provides detailed information that contributes to its appeal as a tourist attraction.
Read the passage and answer question (Q7)
Which of the following sentences is the best transition from Paragraph 3 to Paragraph 4?
Tourists to Rio can do many engaging things.
In addition to natural attractions, Rio de Janeiro has tourist sites for discovering Brazil’s historical legacy.
When I was in Brazil, my favorite places to visit were historical ones.
C is the correct answer because of style and transition. A is incorrect because of the change in tone. B is incorrect because it is vague. D is incorrect because it lacks transition from previous paragraphs to Paragraphs 4 and 5.
Read the passage and answer question (Q8)
will be exploring
have been exploring
B is correct because of verb tense. A is incorrect because the verb is past tense. C is incorrect because the verb is future progressive. D is incorrect because the verb is future perfect progressive.
Read the passage and answer question (Q9)
only slightly impressed
B is correct because of appropriate word choice. A is incorrect because of tone. C and D are incorrect because of context.
Read the passage and answer question (Q10)
D is correct because of commas. Independent clauses are used with a conjunction to separate clauses within a sentence.
Read the passage and answer question (Q11)
Would it fit with Paragraph 5 for the author to include a sentence about the types of monkeys that live in the Botanical Gardens?
Yes, because tourists who visit natural settings are always interested in wildlife.
Yes, because more information is always helpful.
No, because this information does not fit with the main topic of the passage.
No, because tourists to Brazil are not interested in what animals live in the country.
C is the correct answer because of purpose. This passage is about diverse tourist attractions in Brazil. A sentence about the types of animals that live in the country would not fit with the author’s intention.
Read the passage and answer question (Q12)
OMIT the underlined portion
D is the correct answer because of transitions. This sentence does not need a transition word. The comma functions correctly without a transition word.
Read the passage and answer question (Q13)
visitors: who dance
visitors who dance,
visitors, who dance
D is the correct answer because of commas. Commas signal a pause in this sentence between visitors and who. A, B, and C are incorrect.
Read the passage and answer question (Q14)
while listening to the sounds
to the instrumental sounds
OMIT the underlined portion
D is correct because of redundancy. The sentence has already mentioned the instruments’ sounds. Simplest is usually the best option as long as the sentence’s meaning is not changed.
Read the passage and answer question (Q15)
Which of the following sentences most effectively summarizes the passage as a whole?
Rio de Janeiro, Brazil offers tourists a variety of engaging and informative activities that will delight visitors of all ages and interests.
Rio de Janeiro, Brazil is the best place in South America for taking children on vacation.
Although Rio de Janeiro, Brazil has historical attractions, visitors can enjoy sites that are not educational.
The most popular attractions in Rio de Janeiro are two mountains, where visitors can eat lunch at 1300 feet, or take their photo in front of a conc
A is the correct answer because it summarizes the passage as a whole. B is incorrect because the passage is not particular to children’s vacations in South America. C is incorrect because the essay is not about whether the city’s attractions are educational. D is incorrect because the passage includes tourist attractions beyond the two listed: Sugarloaf and Christ the Redeemer statue.